Blog › Blog Orthopedie

Recente blogberichten

Fast Track heup- en knieoperaties (Door: LS, webredactie)

Nieuwe aanpak bevordert snel herstel patiënt

Vrijdag, 11 November 2016 Vorig jaar december liet mevrouw Corrie Vianen haar linkerknie opereren. In juni van dit jaar haar rechterknie. De werkwijze voor heup- en knieoperaties is in die tijd gewijzigd. Bij Fast Track operaties gebruiken de orthopeden onder andere een verbeterd pijnprotocol waardoor mensen sneller kunnen bewegen en het welbevinden en daarmee het herstel van patiënten wordt verbeterd.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

Orthopedie in historisch perspectief (Door: LS, webredactie)

door Han Bakens

Donderdag, 01 Oktober 2015 Gedurende de ruim 22 jaren die ik werkzaam ben geweest in het Slingeland Ziekenhuis heeft de Orthopedie zich internationaal, nationaal en dus ook in Doetinchem, enorm ontwikkeld. Deze ontwikkeling zal een gestaag voortgaand proces zijn, ook in de toekomst. Er is een grote, steeds groeiende, vraag naar en behoefte aan Orthopedische hulp. Een vraag naar behandelingen van klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Eind jaren tachtig van de vorige eeuw waren er in Nederland een kleine 300 Orthopedisch Chirurgen. In 2015 zijn dat er meer dan 1260.
In 1993 werd de groep orthopeden in Doetinchem uitgebreid van twee naar drie en in 2003 van drie naar vier.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Patiënt viert jubileum: 25 jaar een heupprothese (Door: LS, webredactie)

Vrijdag, 14 November 2014 De heer Tonny Slutter uit Etten trakteerde de medewerkers van de polikliniek Orthopedie onlangs op een heerlijke slagroomtaart. Hij heeft inmiddels al 25 jaar een heupprothese, tot volle tevredenheid, zowel van hemzelf als van zijn behandelend arts dokter Kuipers. De taart was zelfs voorzien van een röntgenfoto van zijn eigen heupprothese.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Gespecialiseerd team van orthopedisch chirurgen biedt hoog kwalitatieve zorg (Door: LS, webredactie)

Artikel in huis-aan-huisblad 2013

Dinsdag, 24 September 2013 Bij pijnklachten aan de schouder, heup, knie of enkel worden mensen beperkt in hun bewegingsvrijheid. Soms ontstaat een klacht geleidelijk; door slijtage, maar er kunnen ook acute klachten ontstaan zoals bij een sportblessure of ongeval. Een ervaren gespecialiseerd team van orthopedisch chirurgen behandelt en verhelpt klachten aan spieren, botten, gewrichten, pezen en banden.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

Vakgroep Orthopedie werkt met de PSI methode (Door: LS, webredactie)

Nieuwe methode voor plaatsen knieprothese

Vrijdag, 05 Juli 2013 Artikel uit Slingeland Nieuws nr.13, mei 2013

In het kader van wetenschappelijk onderzoek werkt het Slingeland Ziekenhuis met een een nieuwe methode voor het plaatsen van een knieprothese, de PSImethode. Belangrijke voordelen van de PSI-methode zijn: maatwerk voor de individuele patiënt, kortere operatieduur en waarschijnlijk minder bloedverlies. Een versleten knie is zeer pijnlijk en zorgt voor veel beperkingen in het dagelijks leven.
Als pijnstillers niet meer voldoende helpen, is er gelukkig een medische oplossing voorhanden. Dat is de knieprothese, ook wel de 'kunstknie' genoemd.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 2


 
Archief