Blog › Algemeen

Algemeen

Orthopedie in historisch perspectief (Door: LS, webredactie)

door Han Bakens

Donderdag, 01 Oktober 2015 Gedurende de ruim 22 jaren die ik werkzaam ben geweest in het Slingeland Ziekenhuis heeft de Orthopedie zich internationaal, nationaal en dus ook in Doetinchem, enorm ontwikkeld. Deze ontwikkeling zal een gestaag voortgaand proces zijn, ook in de toekomst. Er is een grote, steeds groeiende, vraag naar en behoefte aan Orthopedische hulp. Een vraag naar behandelingen van klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. Eind jaren tachtig van de vorige eeuw waren er in Nederland een kleine 300 Orthopedisch Chirurgen. In 2015 zijn dat er meer dan 1260.
In 1993 werd de groep orthopeden in Doetinchem uitgebreid van twee naar drie en in 2003 van drie naar vier.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Gespecialiseerd team van orthopedisch chirurgen biedt hoog kwalitatieve zorg (Door: LS, webredactie)

Artikel in huis-aan-huisblad 2013

Dinsdag, 24 September 2013 Bij pijnklachten aan de schouder, heup, knie of enkel worden mensen beperkt in hun bewegingsvrijheid. Soms ontstaat een klacht geleidelijk; door slijtage, maar er kunnen ook acute klachten ontstaan zoals bij een sportblessure of ongeval. Een ervaren gespecialiseerd team van orthopedisch chirurgen behandelt en verhelpt klachten aan spieren, botten, gewrichten, pezen en banden.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

Twee nieuwe orthopeden in Slingeland Ziekenhuis (Door: Secretariaat Orthopedie)

Vrijdag, 17 Mei 2013 Vanaf 1 juni 2013 zal Dhr. P.A. De Roeck de maatschap orthopedie van het Slingeland Ziekenhuis verlaten. Hij zal zijn loopbaan elders voortzetten, wij wensen hem veel succes toe.
Om de maatschap te versterken zijn per 1 juni 2013 Dhr. B. Bosmans en Dhr. R.M.F. Hollanders werkzaam, twee jonge ambitieuze orthopeden binnen de vakgroep Orthopedie van het Slingeland Ziekenhuis.
Dhr. R.M.F. Hollanders is werkzaam geweest in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven en Dhr. B. Bosmans in het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg. Binnenkort kunt u meer informatie over hen vinden op dit kenniscentrum.

Namens de polikliniek Orthopedie heten wij onze nieuwe collega’s van harte welkom en wensen hun een succesvolle loopbaan toe.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Taart voor de afdeling orthopedie - traumatologie (Door: JB, webredacteur)

Donderdag, 01 November 2012 Het Slingeland Ziekenhuis reikt af en toe een taart uit als beloning voor een afdeling die bijzonder goed gewerkt heeft. De taart was dit keer voor het team orthopedie/traumatologie op A2. Uit diverse reacties blijkt dat de patiënten zien dat de verpleging zeer druk is en er desondanks toch alles aan doet om goed voor de patiënt te zorgen: “Wat me zeer aansprak op afdeling A2 was de taal. De taal van deze streek. Geeft een vertrouwd gevoel. De omgang en rust van de verpleging met alle patiënten. Daar heb ik respect voor. Ondanks de hoge werkdruk op sommige tijden werden we toch zeer goed geholpen. Ik heb veel bewondering voor hoe ze dat kunnen. Dat heeft zeker meegeholpen dat ik weer snel naar huis kon. Dus voor mij alleen maar lof en dank voor de goede verzorging van allen die me geholpen hebben. Zo’n verzorging geeft je toch een beetje een thuisgevoel”, aldus een reactie op een van de suggestiekaarten door een tevreden patiënt.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Inspectiebezoek Operatiecomplex (Door: dr. D.J. Wever, orthopeed)

Maandag, 26 Maart 2012 De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft afgelopen woensdag onaangekondigd een inspectiebezoek gebracht aan het Operatiecomplex van het Slingeland Ziekenhuis. Doel van het bezoek was om te controleren of alle richtlijnen rondom het operatief proces worden uitgevoerd en nageleefd. De inspecteurs zijn aanwezig geweest bij een aantal operaties en hebben controles verricht op zaken als medicatieveiligheid, kledingvoorschriften en handenhygiëne. Ook is een aantal dossiers van patiënten nagekeken.
 
De inspecteurs hebben de directie van het Slingeland Ziekenhuis na afloop laten weten aangenaam verrast te zijn over de kwaliteit van de organisatie en het professionele handelen van de medewerkers. Ook hebben zij nog een aantal verbeterpunten aangegeven.
 
Het Slingeland Ziekenhuis is blij met de resultaten van het inspectiebezoek en complimenteert alle medewerkers van het Operatiecomplex, van de verpleegafdelingen en de poliklinieken met de manier waarop zij hun werk doen. Daarmee laat het Slingeland Ziekenhuis opnieuw zien dat de kwaliteit van de zorg en de veiligheid voor patiënten altijd voorop staan.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Topzorg contracten voor Orthopedie (Door: Annemarie Winkelman, verpleegkundig specialist)

Donderdag, 30 Juni 2011 Top Zorg van Menzis staat voor zeer goede zorg. Samen met patiëntenorganisaties brengt zorgverzekeraar Menzis de wensen en eisen van patiënten in kaart. Bij ziekenhuizen die hieraan voldoen, koopt Menzis deze 'topzorg' in.
Voor alle TopZorg behandelingen geldt dat:
  • De behandeling voldoet aan hoge kwaliteitseisen;
  • De patiënt snel terecht kan voor een behandeling;
  • De patiënt uitstekend wordt geïnformeerd over de behandeling en nazorg.
Menzis bekijkt elk jaar opnieuw een aantal behandelingen in de diverse ziekenhuizen. Op het gebied van de orthopedie zijn inmiddels drie behandelingen onder de loep genomen:
De afdeling Orthopedie heeft voor 2011 voor al deze behandelingen TopZorg contracten afgesloten met Menzis.
 
Voor de periode 1 januari 2011 tot en met juni 2013 geldt het TopZorg certificaat voor de behandeling van de gescheurde Meniscus. 
Dit betekent dat Menzis patiënten aanraadt voor deze ingrepen naar het Slingeland Ziekenhuis te gaan. In 2011 zijn ook de certificaten voor de knieprothese  en de heupprothese nog geldig. In 2012 worden deze behandelingen opnieuw bekeken.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 2


 
Archief