Blog › Orthopedie

Orthopedie

Fast Track heup- en knieoperaties (Door: LS, webredactie)

Nieuwe aanpak bevordert snel herstel patiënt

Vrijdag, 11 November 2016 Vorig jaar december liet mevrouw Corrie Vianen haar linkerknie opereren. In juni van dit jaar haar rechterknie. De werkwijze voor heup- en knieoperaties is in die tijd gewijzigd. Bij Fast Track operaties gebruiken de orthopeden onder andere een verbeterd pijnprotocol waardoor mensen sneller kunnen bewegen en het welbevinden en daarmee het herstel van patiënten wordt verbeterd.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Patiënt viert jubileum: 25 jaar een heupprothese (Door: LS, webredactie)

Vrijdag, 14 November 2014 De heer Tonny Slutter uit Etten trakteerde de medewerkers van de polikliniek Orthopedie onlangs op een heerlijke slagroomtaart. Hij heeft inmiddels al 25 jaar een heupprothese, tot volle tevredenheid, zowel van hemzelf als van zijn behandelend arts dokter Kuipers. De taart was zelfs voorzien van een röntgenfoto van zijn eigen heupprothese.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Vakgroep Orthopedie werkt met de PSI methode (Door: LS, webredactie)

Nieuwe methode voor plaatsen knieprothese

Vrijdag, 05 Juli 2013 Artikel uit Slingeland Nieuws nr.13, mei 2013

In het kader van wetenschappelijk onderzoek werkt het Slingeland Ziekenhuis met een een nieuwe methode voor het plaatsen van een knieprothese, de PSImethode. Belangrijke voordelen van de PSI-methode zijn: maatwerk voor de individuele patiënt, kortere operatieduur en waarschijnlijk minder bloedverlies. Een versleten knie is zeer pijnlijk en zorgt voor veel beperkingen in het dagelijks leven.
Als pijnstillers niet meer voldoende helpen, is er gelukkig een medische oplossing voorhanden. Dat is de knieprothese, ook wel de 'kunstknie' genoemd.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 2

Opereren is topsport (Door: Secretariaat Orthopedie)

blogbericht van operatieassistent

Maandag, 03 Juni 2013 Elke operatie is een prestatie, je wilt het beste voor de patiënt als operatieteam.
Ik, als operatieassistent in het Slingeland Ziekenhuis, werk regelmatig met de orthopeden. Naast mijn werk loop ik hard en af en toe een wedstrijd. Elke hardloopwedstrijd is voor mij ook een prestatie en dan wil ik ook het beste uit mezelf halen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Plaatsen PSI-knie primeur voor maatschap (Door: JB, webredacteur)

Donderdag, 28 Februari 2013

Primeur voor maatschap orthopedie; het plaatsen van een PSI knie

Dr. D.J. Wever, orthopedisch chirurg in het Slingeland Ziekenhuis heeft als eerste in Nederland de NexGen knieprothese geplaatst via een PSI (Patiënt Specifiek Instrumentarium) procedure.
Met de PSI-techniek kan de chirurg op basis van 3D beelden van de patiënt, het plaatsen van een knieprothese exact voorbereiden. Voor de operatie kunnen zo op de computer de positie, grootte en juiste zaagvlakken voor de knieprothese worden bepaald. Vervolgens word voor de patiënt het specifiek hulp instrumentarium gemaakt welke dient als hulpmiddel tijdens de operatie om de knieprothese op de voorbereide manier te plaatsen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 9


 
Archief