Topzorg contracten voor Orthopedie

Annemarie Winkelman, verpleegkundig specialist

Donderdag, 30 Juni 2011

Top Zorg van Menzis staat voor zeer goede zorg. Samen met patiëntenorganisaties brengt zorgverzekeraar Menzis de wensen en eisen van patiënten in kaart. Bij ziekenhuizen die hieraan voldoen, koopt Menzis deze 'topzorg' in.
Voor alle TopZorg behandelingen geldt dat:
  • De behandeling voldoet aan hoge kwaliteitseisen;
  • De patiënt snel terecht kan voor een behandeling;
  • De patiënt uitstekend wordt geïnformeerd over de behandeling en nazorg.
Menzis bekijkt elk jaar opnieuw een aantal behandelingen in de diverse ziekenhuizen. Op het gebied van de orthopedie zijn inmiddels drie behandelingen onder de loep genomen:
De afdeling Orthopedie heeft voor 2011 voor al deze behandelingen TopZorg contracten afgesloten met Menzis.
 
Voor de periode 1 januari 2011 tot en met juni 2013 geldt het TopZorg certificaat voor de behandeling van de gescheurde Meniscus. 
Dit betekent dat Menzis patiënten aanraadt voor deze ingrepen naar het Slingeland Ziekenhuis te gaan. In 2011 zijn ook de certificaten voor de knieprothese  en de heupprothese nog geldig. In 2012 worden deze behandelingen opnieuw bekeken.

Goede en snelle zorg bij een gescheurde meniscus 

Een gescheurde meniscus is een vervelende en pijnlijke blessure. De eisen die Menzis heeft opgesteld voor deze behandeling zijn gebaseerd op de wensen van de Vereniging voor Orthopedie Patiënten. Kwaliteit, snelheid en goede informatie staan bij deze afspraken centraal. Binnen drie weken kan de patiënt bij de orthopedisch chirurg langskomen voor een onderzoek. Als er een operatie  moet volgen, dan kan dat binnen vier weken. Van tevoren krijgt de patiënt uitgebreide informatie over de kijkoperatie aan de knie. Deze behandeling wordt gedaan door een ervaren orthopedisch chirurg. Bij een operatie van een gescheurde meniscus wordt de meniscus gehecht als dat mogelijk is, of geheel verwijderd. Dat ligt aan de plaats en grootte van de scheur. Na de operatie hoeft de patiënt maar zelden in het ziekenhuis te blijven, de operatie vindt plaats tijdens een dagopname. Soms krijgt de patiënt een verwijzing van de orthopedisch chirurg voor de fysiotherapeut, meestal is zelf oefenen voldoende. De oefeningen worden natuurlijk wel uitgelegd.


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Topzorg contracten voor Orthopedie

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)