KenniscentrumAlgemene informatie › Spreekuren › Spreekuren

Spreekuren

Op werkdagen kunt u op de diverse spreekuren terecht. Hiervoor kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de polikliniek Orthopedie op telefoonnummer (0314) 32 96 18. Op dinsdagavond is er van 17.00 tot 20.00 uur ook een avondspreekuur.

Vóór een operatie

Pre-operatief spreekuur

Als u een operatie moet ondergaan, krijgt u daaraan voorafgaand een afspraak op het pre-operatief spreekuur. De anesthesioloog bespreekt met u op welke manier u verdoofd wordt tijdens de operatie en welke pijnbestrijding u na de operatie krijgt. Ook bespreekt hij of er aanvullend onderzoek nodig is. Neem uw medicijnen of medicijnkaart mee naar het pre-operatief spreekuur. De anesthesioloog vertelt u welke medicijnen u dient te gebruiken en waar u eventueel mee moet stoppen. Meer informatie over anesthesie kunt u vinden in de folder Anesthesie .

Verpleegkundig spreekuur

Na het pre-operatief spreekuur brengt u ook een bezoek aan het verpleegkundig spreekuur. De orthopedie-verpleegkundige geeft u informatie over de opname. Daarnaast bespreekt zij met u welke zorg en hulpmiddelen u nodig heeft na ontslag uit het ziekenhuis.

Na een operatie 

Tegenwoordig worden steeds meer hechtingen vervangen door oplosbare hechtingen. Echter na het plaatsen van een knieprothese, komt u altijd na ongeveer 3 weken naar de polikliniek voor controle.

Telefonisch contact

Na het plaatsen van een schouderprothese, knieprothese of heupprothese belt de orthopedie-verpleegkundige u na ongeveer 2 weken. Zij informeert hoe het met u gaat en beantwoordt eventuele vragen.

Prothesecontrole-spreekuur

De orthopedie-verpleegkundige houdt een prothesecontrole-spreekuur. Als u een nieuwe heup of schouder hebt gekregen, komt u na twee tot drie maanden terug voor controle. Als u een nieuwe knie hebt gekregen komt u ongeveer 6 weken na de operatie (röntgenfoto nog niet nodig)  en 3 maanden na de operatie voor controle. In principe komt u ongeveer één jaar na de operatie nogmaals terug. Als hierna klachten ontstaan kunt u alsnog een afspraak maken ter controle.
De orthopedie-verpleegkundige bespreekt met u hoe het met u gaat en of er nog klachten zijn. Daarnaast wordt er een nieuwe röntgenfoto gemaakt. De orthopedisch chirurg bespreekt deze vervolgens met u.Deel deze pagina: