KenniscentrumAlgemene informatie › Spreekuren › Spreekuren

Spreekuren

Op werkdagen kunt u op de diverse spreekuren terecht. Hiervoor kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de polikliniek Orthopedie op telefoonnummer (0314) 32 96 18.

Vóór een operatie

Pre-operatief spreekuur

Als u een operatie moet ondergaan, krijgt u daaraan voorafgaand een afspraak op het pre-operatief spreekuur. De anesthesioloog bespreekt met u op welke manier u verdoofd wordt tijdens de operatie en welke pijnbestrijding u na de operatie krijgt. Ook bespreekt hij of er aanvullend onderzoek nodig is. Neem uw medicijnen of medicijnkaart mee naar het pre-operatief spreekuur. De anesthesioloog vertelt u welke medicijnen u dient te gebruiken en waar u eventueel mee moet stoppen. Meer informatie over anesthesie kunt u vinden in de folder Anesthesie .

Verpleegkundig spreekuur

Na het pre-operatief spreekuur brengt u ook een bezoek aan het verpleegkundig spreekuur. De orthopedie-verpleegkundige geeft u informatie over de opname. Daarnaast bespreekt zij met u welke zorg en hulpmiddelen u nodig heeft na ontslag uit het ziekenhuis.

Na een operatie 

Tegenwoordig worden steeds meer hechtingen vervangen door oplosbare hechtingen. Echter na het plaatsen van een knieprothese, komt u altijd na ongeveer 6 weken naar de polikliniek voor controle.

Telefonisch contact

Na het plaatsen van een schouderprothese, knieprothese of heupprothese belt de orthopedie-verpleegkundige u na ongeveer 2 weken. Zij informeert hoe het met u gaat en beantwoordt eventuele vragen.

Prothesecontrole-spreekuur

De orthopedie-verpleegkundige houdt een prothesecontrole-spreekuur. Als u een nieuwe heup of schouder hebt gekregen, komt u na twee tot drie maanden terug voor controle. Als u een nieuwe knie hebt gekregen komt u ongeveer 6 weken na de operatie (röntgenfoto nog niet nodig) en 3 maanden na de operatie voor controle (röntgenfoto voorafgaand). In principe komt u ongeveer één jaar na de operatie nogmaals terug. De orthopedie-verpleegkundige bespreekt met u hoe het met u gaat en of er nog klachten zijn. Daarnaast wordt er een nieuwe röntgenfoto gemaakt. De orthopedisch chirurg bespreekt deze vervolgens met u.Deel deze pagina: