KenniscentrumSportgeneeskunde › Sportspreekuur › Sportspreekuur

Sportspreekuur

Het sportspreekuur is een spreekuur van een sportarts en/of orthopedisch chirurg. Indien nodig kan een aanvullende afspraak gemaakt worden voor een gecombineerd spreekuur, waarin beide specialisten samen spreekuur doen. Ook kan daarbij een fysiotherapeut (eigen fysiotherapeut of zo nodig een fysiotherapeut uit het ziekenhuis) aanwezig zijn, zodat sneller tot een betere diagnose en behandeling gekomen kan worden.

Het sportspreekuur is bedoeld voor patiënten die graag willen beginnen met sporten, het sporten weer willen oppakken, of last hebben van langdurige blessures. Met name bij sportblessures die verschillende oorzaken kunnen hebben (bijvoorbeeld een liesblessure) of waarbij de behandeling van verschillende specialisten nodig is, biedt het sportspreekuur een uitkomst. Dat kunnen zowel langdurige klachten zijn die onvoldoende herstellen; of acute klachten waarbij snelle beoordeling gewenst is.

Verwijzing van de huisarts

Om een afspraak te maken voor het sportspreekuur heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Deze kan een verwijzing geven voor de sportarts of orthopedisch chirurg tijdens het sportspreekuur.

Vergoeding door de zorgverzekering

Het sportspreekuur valt onder medisch specialistische zorg in de basisverzekering.
 
Deel deze pagina: