KenniscentrumSportgeneeskunde › Spreekuur sportarts › Spreekuur sportarts

Spreekuur sportarts

Naast de orthopedisch chirurg is ook de sportarts specialist op het gebied van sportblessures zoals spier- of peesblessures. Met name bij chronische blessures, waarbij weinig of geen verbetering is door rust of oefentherapie, kan een sportarts worden geconsulteerd.

Na verwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak maken bij het spreekuur van de sportarts voor een consult bij klachten, blessures en voor sportmedisch advies. Voor een sportmedisch onderzoek of een sportkeuring heeft u geen verwijzing nodig en kunt u direct een afspraak maken.

In een consult stelt de sportarts een diagnose aan de hand van een analyse en lichamelijk onderzoek. Daarna maakt hij een behandelvoorstel. Indien nodig kan er aanvullend onderzoek verricht worden, zoals een echo, röntgenfoto, MRI of ECG.

Een consult bij de sportarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering en kan dus ten koste gaan van uw eigen risico. Een sportmedisch onderzoek of een verplichte sportkeuring wordt in sommige gevallen vergoed door uw aanvullende verzekering. Bekijk ook de vergoedingen voor het spreekuur met een sportarts.

Sportarts Henk-Jan Klooster is aanwezig op de volgende dagen en locaties:
  • Doetinchem: iedere maandag en in de oneven weken op vrijdag.
  • Winterswijk: iedere dinsdag
 
Deel deze pagina: