Overslaan en naar de inhoud gaan

Behandeling door Fysiotherapeut

voor orthopedische patiënt

Gepubliceerd op: 04 februari 2022

Voor orthopedische patiënten kan fysiotherapie een onderdeel van hun behandeling zijn. Na een operatie zal dat door de fysiotherapeuten van het ziekenhuis op de verpleegafdeling gebeuren. Het kan ook dat u verwezen wordt voor behandeling door een fysiotherapeut bij u in de buurt.

Fysiotherapie tijdens opname

Tijdens de opname in het ziekenhuis is de fysiotherapeutische revalidatie een belangrijk onderdeel van uw behandeling. Meestal begint de behandeling  van de fysiotherapeut een paar uur na de operatie.
Doel van de behandeling is u weer zo snel mogelijk zelfstandig te laten lopen met een loophulpmiddel. Hulpmiddelen die we hiervoor gebruiken zijn o.a. elleboogkrukken, een looprek of een rollator.

Als u wordt opgenomen in het ziekenhuis is het zinvol om goede en stevige schoenen en makkelijk zittende kleding mee te brengen. 

De fysiotherapeut zal de oefeningen die u kan doen met u bespreken. Aangezien de ligduur na een operatie steeds korter wordt, komt de fysiotherapeut meestal 2 keer per dag met u oefenen, ook in het weekend.

Fysiotherapie na ontslag

Vaak gaat de fysiotherapeutische behandeling na ontslag door, en wordt deze overgenomen door een fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt. Voor veel aandoeningen zijn er werkafspraken. Er zijn behandelrichtlijnen gemaakt tussen het ziekenhuis en fysiotherapiepraktijken in de regio.

 

Laatst bijgewerkt op: 07 februari 2022

Beste zorginstelling knieprothese 2021 Elsevier

Beste zorginstelling knieprothese 2021 Elsevier

©Fotografie Toon Hendriks
Sneller zelfstandig na een knie- of heupoperatie