KenniscentrumZorgverleners › Fysiotherapeuten › Fysiotherapeut

Fysiotherapeut

Tijdens de opname in het ziekenhuis is de fysiotherapeutische revalidatie een belangrijk onderdeel van uw behandeling. Meestal begint de behandeling de dag na de operatie.
Doel van de behandeling is u weer zo snel mogelijk zelfstandig te laten lopen met een loophulpmiddel. Hulpmiddelen die we hiervoor gebruiken zijn o.a. elleboogkrukken, looprek of een rollator.

Bij patiënten die een operatie hebben ondergaan waarbij een heup-of knieprothese is geplaatst, kan het voorkomen dat u samen met lotgenoten op één kamer komt te liggen. Zij maken dan samen het revalidatieprogramma door en kunnen van elkaar leren.
Voor patiënten die individueel het behandeltraject in gaan, is de opnameduur in principe gelijk aan het groepsprogramma. Aangezien de ligduur na een operatie steeds korter wordt, komt de fysiotherapeut meestal 2 keer per dag met u oefenen, ook in het weekend.

Poliklinische fysiotherapie na ontslag

Vaak gaat de fysiotherapeutische behandeling na ontslag door, en wordt deze overgenomen door een fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt. Voor veel aandoeningen zijn er werkafspraken. Er zijn behandelrichtlijnen gemaakt tussen het ziekenhuis en fysiotherapiepraktijken in de regio.Deel deze pagina: