KenniscentrumZorgverleners › Orthopedie-verpleegkundige › Orthopedie-verpleegkundige

Orthopedie-verpleegkundige

Een orthopedie-verpleegkundige is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in de orthopedie. De orthopedieverpleegkundige werkt zowel op de polikliniek als op de verpleegafdeling.

Ongeveer 2 weken na het plaatsen van een heupprothese, schouderprothese of knieprothese belt zij de patiënt. Zij informeert hoe het u gaat en beantwoordt eventuele vragen.

Spreekuur

De orthopedieverpleegkundige houdt spreekuur voor de controle van patiënten met orthopedische protheses.
  • Patienten die een nieuwe knie hebben gekregen, komen 6 weken na de operatie (röntgenfoto nog niet nodig) en 6 maanden na de operatie terug.
  • Patiënten die een nieuwe heup of schouder hebben gekregen, komen ongeveer drie maanden na de operatie terug. Vooraf aan de controle wordt een röntgenfoto gemaakt.
  • Tevens komen de patienten met een nieuwe knie, heup of schouder, een jaar na de operatie terug voor controle. De orthopedie-verpleegkundige heeft een gesprek om te horen hoe het met u gaat en of er nog klachten zijn. Daarnaast komt de orthopeed nog bij u kijken. Als er geen klachten zijn hoeven de patienten daarna niet meer terug te komen.
Deel deze pagina: