KenniscentrumZorgverleners › Orthopedie-verpleegkundige › Orthopedie-verpleegkundige

Orthopedie-verpleegkundige

Verpleegkundig consulent

Een orthopedie-verpleegkundige is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in de orthopedie, door middel van een aanvullende opleiding. De orthopedieverpleegkundige werkt zowel op de polikliniek als op de verpleegafdeling.

Ongeveer 2 weken na het plaatsen van een heupprothese, schouderprothese of knieprothese belt zij de patiënt. Zij informeert hoe het u gaat en beantwoordt eventuele vragen.

Spreekuur

De orthopedieverpleegkundige houdt spreekuur voor de controle van patiënten met orthopedische protheses. Patienten die een nieuwe knie hebben gekregen, komen 6 weken na de operatie (röntgenfoto nog niet nodig) en 3 maanden na de operatie terug. Patiënten die een nieuwe heup of schouder hebben gekregen, komen ongeveer drie maanden na de operatie terug. Vooraf aan de controle wordt een röntgenfoto gemaakt. Tevens komen de patienten een jaar na de operatie terug voor controle. De orthopedie-verpleegkundige heeft een gesprek om te horen hoe het met u gaat en of er nog klachten zijn. Daarnaast komt de orthopeed nog bij u kijken. Als er geen klachten zijn hoeven de patienten daarna niet meer terug te komen.Deel deze pagina: