Overslaan en naar de inhoud gaan
Kenniscentrum Orthopedie

Kenniscentrum Orthopedie

Röntgenfoto

Radiologisch onderzoek

Gepubliceerd op: 07 januari 2022

Op de afdeling Radiologie kunnen patiënten met een verwijzing van de arts terecht om röntgenfoto's te maken. Dit zijn foto's van delen van het skelet, buik of longen. Het is een pijnloos onderzoek. 

Locatie

U vindt de afdeling Radiologie op de eerste etage, route 62.

Verwijzing

Komt u op verwijzing van de huisarts naar het ziekenhuis, dan kan de aanvraag al digitaal naar ons zijn verstuurd. Heeft u een papieren aanvraag gekregen van de arts, vergeet dan niet om deze mee te brengen. Met deze (medische) gegevens weet de laborant van het ziekenhuis precies welk onderzoek er uitgevoerd dient te worden.

Bij uw bezoek aan de afdeling meldt u zich eerst bij de secretaresse aan de balie Radiologie.  Vervolgens geeft de secretaresse aan in welke wachtruimte u kunt plaatsnemen.

Zwanger of borstvoeding

Bent u (mogelijk) zwanger of geeft u borstvoeding, dan moet u dit bespreken met uw behandelend arts of de medewerkers van de afdeling Radiologie voordat een onderzoek plaatsvindt. 

 

Gang van zaken

De radiodiagnostisch laborant zal u uit de wachtkamer ophalen en geeft verdere instructies voor wat betreft uw kleding en eventueel over het afdoen van sieraden.

Het kan zijn dat u tijdens het nemen van de foto moet gaan zitten of juist zal moeten staan. Ook kan het zijn dat u op de onderzoekstafel plaatsneemt of gaat liggen. De laborant zal u instructies geven. 

Laatst bijgewerkt op: 26 oktober 2023

Beste zorginstelling knieprothese 2021 Elsevier

Beste zorginstelling knieprothese 2021 Elsevier

©Fotografie Toon Hendriks
Sneller zelfstandig na een knie- of heupoperatie