KenniscentrumZorgverleners › Verpleegafdeling F2 › Verpleegafdeling F2
Patiëntenfolders

Verpleegafdeling F2

Kort Verblijf Afdeling


Op afdeling F2 verblijven patiënten maximaal 48 uur om een onderzoek, operatie of behandeling te ondergaan. De meeste patiënten die op F2 worden opgenomen hebben een film gezien over de gang van zaken op de afdeling. Zij hebben meestal ook een opnamegesprek gehad met een verpleegkundige van de afdeling op het preoperatieve spreekuur van verpleegkundige en anesthesioloog.

Tijdens het verblijf is één verpleegkundige zoveel mogelijk verantwoordelijk voor de zorg die nodig is. Deze verpleegkundige ontvangt de patiënt op de afdeling. Zij voert het opnamegesprek als dit nog niet is gedaan op het preoperatieve spreekuur. Tijdens dit gesprek wordt de gang van zaken op de afdeling uitgelegd, wordt de patiënt voorbereid op het onderzoek, de operatie of behandeling en is er gelegenheid voor vragen. In de meeste gevallen brengt deze verpleegkundige de patiënt ook naar de operatiekamer of onderzoeksruimte.

Na een operatie gaat de patiënt naar de uitslaapkamer waar hij onder controle van de anesthesioloog blijft tot de verdoving is uitgewerkt. Zodra het kan wordt de patiënt weer opgehaald door de verpleegkundige. Na een onderzoek of behandeling brengt de verpleegkundige of een medewerker van patiëntentransport de patiënt naar de afdeling terug. Indien nodig voert de verpleegkundige nog enkele controle uit zoals meten van de bloeddruk of bekijken van het wondgebied.

Na het onderzoek, de operatie of de behandeling, bepaalt de arts het moment waarop u weer naar huis kunt.

Vragen

Verpleegafdeling F2 is te bereiken op telefoonnummer: (0314) 32 92 36.

Bezoektijden

Verpleegafdeling F2 kent geen vaste bezoektijden. Met de contactpersoon van de patiënt wordt overlegd wanneer er bezoek kan komen. Om op F2 te komen volgt u route: verpleegafdeling F2, tweede etage.
Deel deze pagina: